Sådan vælger du den rette stabler eller løfter

Hvordan skal du vælge den helt rette stabler til dit lager? Og hvordan ved du om den skal være elektrisk, manuel og hvad er en el hund egentlig?

Når du vælger stabler til dine opgaver, er det vigtigt at have indblik i hvilke opgaver stableren skal løse for dig. Det er både et spørgsmål om hvor højt – eller lavt din stabler skal stable og løfte. Men i høj grad også hvor mange kilo den skal kunne løfte for dig. Og vil du selv skubbe og trække – eller skal du have hjælp?

Stabler med el

Vælger du en elektrisk stabler har du et løfteværktøj – og stableværktøj, som både navigere på meget lidt plads, men også løfte til en vis højde – alt efter hvilken model du vælger. I mange tilfælde kan du anvende din stabler som et udmærket arbejdsbord også. Og så er det jo sådan, at den med elektriciteten hjælper dig med at køre og løfte. Du skal bare trykke på nogle knapper og så er du godt fra land. De elektriske stablere kan løfte op til 5 meters højde og er derfor ideelle til mange stable-opgaver. Mange af dem løfter op til 2 tons, så de er yderst fleksible at have lige ved hånden.

Kør og løft med rugbrødsmotoren

Med en manuel stabler er du anderledes stillet. Ikke ringere, bare anderledes. Den kendes også bedst som en manuel palleløfter. I stedet for elektriciteten er dig som er drivkraften bag denne løfter/stabler. Du skubber eller trækker palleløfteren og der er en helt anden begrænsning på hvor højt den kan løfte. De fleste kan løfte så højt, at du kan trække eller skubbe din palle uden risiko for at den går imod underlaget. Men det er også muligt med et sakseløfter, at få din palle – dine varer op i en vis højde, så du kan bruge den som arbejdsbord eller et sted du tager ting fra/lægger ting fra dig.

Palleløftere med el

Når man taler om palleløftere findes også disse i elektriske udgaver. Den elektriske palleløfter kan fås med og uden platform. Og ja – på platformen kan du selv få et lift. Sådan kan du nemt løfte og køre rundt på lageret – fx med en elektrisk hurtigløber, som kører helt op til 12 km/t kommer du godt og hurtigt omkring.

El vuffer

Elektriske palleløftere er faktisk også den form for stable- løfteværktøj, som går under titlen el hund. El hunden er velegnet til mindre lagre og selvfølgelig bag i fragtvognen. Når du skal vælge din el hund er der både et væld af forskellige brands, men også mulighed for at vælge mellem en helt ny – eller en nyere brugt el palleløfter. Ligemeget hvilken du vælger, vil den være fuldstændig klargjort.